In urma inscrierii la medic de familie asiguratii pot primi: prescriptie medicala pentru medicament

Medicina de familie

Medicii de familie sunt primii care vin in contact cu pacientul rolul lor fiind foarte important in preventia, diagnosticul si tratamentul oricarei posibile afectiuni de care ai putea suferi. Un medic de familie bun trebuie sa fie adevarat profesionist si sa rezolve cu promptitudine problemele de sanatate ale pacientilor.

In urma inscrierii la medic de familie asiguratii pot primi:
-bilete de trimitere la diferite specialitati sau investigatii. Cu aceste bilete persoana asigurata se poate adresa oricarui medic specialist sau laborator de investigatii medicale care este in contract cu Casa de Asigurari.
-concedii si adeverinte medicale,
-medicamente cu sau fara contributie personala, pe baza de prescriptie medicala. Lista cu medicamente de care beneficiaza asiguratii se aproba prin lege. Pentru anumite afectiuni, medicul de familie va poate da o trimitere catre un medic specialist (aflat in contract cu Casa de Asigurari) care, in urma unor consultatii de specialitate, va va acorda reteta corespunzatoare sau va completa o scrisoare medicala pentru eliberarea retetei de catre medicul de familie.

Acte necesare inscrierii la Medicul de Familie:

    • DOSARUL MEDICAL DE LA MEDICUL ANTERIOR IN CARE SE VA SPECIFICA RETRAGEREA DE PE LISTE ESTE OBLIGATORIU
    • INSCRIEREA SE POATE FACE DOAR CU CARDUL DE SANATATE (in cazul pacientilor care au pierdut cardul de sanatate este STRICT NECESARA ADEVERINTA INLOCUITOARE A CARDULUI)
    • copie act identitate adulti sau certificat de nastere copii;
    • adeverinta de salariat.